Mainos

Turku Jazziin nimekkäitä esiintyjiä

Ensi viikolla alkavaan Turku Jazziin on houkuteltu nimekkäitä esiintyjiä.

Yksi nimekkäimmistä esiintyjistä on legendaarinen jazz-trumpetisti Terence Blanchard , jokaon luonut vaikuttavan uran sekä jazz-muusikkona että elokuvasäveltäjänä. Hänen viimeisin elokuvamusiikkiprojektinsa on yhteistyö DaveGrusinin kanssa elokuvaan The Random Hearts. Blancharin palkintojen lista on sekin pitkä: Grand Prix du Disque award, GRAMMY -ehdokkuuksia, Emmy-ehdokkuus. Hänen tulkintansa albumilla Color and Light: Jazz Sketches On Sondheim on saanut loistavat arvostelut.

Blanchard tekee myös tiiviisti yhteistyötä ohjaaja Spike Leen kanssa. Vaikka Blanchardin ura elokuvasäveltäjänä on mittava, on hän ennen kaikkea jazz-muusikko. Yhteistyöaikojensa jälkeen Art Blakeyn kanssa hänestä on tullut yksi oman sukupolvensa merkittävimmistä jazzmuusikoista, säveltäjistä ja bändin johtajista. Hän kiertää aktiivisesti ympäri maailmaa ja sanookin, ettei mikään voita jazzmuusikkoutta, klubikeikkailua tai konsertointia.

Wandering Moon on Terencen ensimmäinen jazzalbumi pienellä kokoonpanolla lähes viiteen vuoteen. Kokoonpano onkin näyttävä: tenorifonia soittavat Branford Marsalis ja Brice Winston, bassoa Dave Holland, alttofonia 20-vuotias Aaron Fletcher, pianoa pitkäaikainen yhteistyökumppani venezuelalainen Edward Simon sekä rumpuja Eric Harland. Kahdeksan albumin kappaleista ovat Blanchardin omia.

Blanchard on syntynyt New Orleansissa vuonna 1962, ja on saman New Orleans Center of Creative Arts (NOCCA) -koulun kasvatti kuin hänen ystävänsä Wynton Marsalis.

Turku Jazz alkaa 25. maaliskuuta.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.