Mainos

Turku Energia: Vanhuksen sähkölaskun maksua selvitetään

Turku Energian toimitusjohtajan Risto Vaittisen mukaan yhtiö selvittää, voisiko sähköttä jääneen vanhuksen laskut hoitaa joku vapaaehtoinen maksaja.

Turun Sanomat kertoi jouluaaton lehdessä lähes 80-vuotiaasta turkulaismiehestä, jonka sähköt katkaistiin viime viikolla maksamattomien laskujen takia. Rästiin oli lehden mukaan jäänyt kaksi laskua, jotka olivat vajaat 90 euroa. Mies oli lehden mukaan toivonut, että voisi maksaa laskut seuraavasta eläkkeestään tammikuussa.

Sähköjen katkaisu herätti tuohtumusta jouluaattona etenkin sosiaalisessa mediassa. Yhtiön Facebook-sivulla oli jouluaaton iltana tapauksesta lähes 300 kommenttia, joista valtaosa paheksui yhtiön toimintaa. Toimintaa kutsuttiin muun muassa sydämettömäksi. Ihmisiä kehotettiin myös vaihtamaan sähköyhtiötä.

Energiayhtiö sai myös useita viestejä ihmisiltä, jotka tarjoutuivat maksamaan laskun. Yhtiön mukaan se ei kuitenkaan voi luovuttaa asiakastietoja ulkopuolisille. Vaittisen mukaan mies ei ole ollut yhteydessä sähköyhtiöön tämän tai eilisen päivän aikana.

– Helpointa olisi, että asiakas olisi meihin itse yhteydessä ja sopisi asiasta jonkun henkilön kanssa, Vaittinen sanoi.

Vaittinen katsoo, että asiakkaalla on ollut aikaa hoitaa maksut jouluksi kuntoon. Hänen mukaansa maksumuistutuksia lähetetään vähintään kolme ennen kuin sähköt katkaistaan.

– Kaikkia asiakkaita on kohdeltava tasapuolisesti. Katkaisuun ryhdytään viimeisenä toimenpiteenä noin kolmen kuukauden päästä siitä, kun maksamatta jäänyt lasku on erääntynyt, hän sanoo.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.