Mainos

Turkkilaiskoneet partioivat Irakin rajalla

Turkki esitteli tänään sotilaallista voimaansa Irakin rajan tuntumassa, mutta ulkoministeri Tansu Cillerin mukaan Turkki ei ole aikeissa hyökätä rajan yli Pohjois-Irakin kurdialueelle.

Ilmavoimien F-16-hävittäjät partioivat raja-alueen ilmatilassa, ja bussilasteittain sotilaita oli silminnäkijöiden mukaan matkalla Diyarbakirista kohti raja-aluetta.

Yhdysvaltain puolustusministeriöstä kerrottiin tänään, että Turkki aikoo perustaa kapean turvallisuusvyöhykkeen Irakin-vastaiselle rajalleen. Diyarbakirin asukkaat kertoivat aiemmin Turkin ryhtyneen sotilaallisiin valmisteluihin Pohjois-Irakin vastaisella rajallaan.

Eräs korkea-arvoinen sotilasviranomainen sanoi, että Turkki saattaa tehdä yllätyshyökkäyksen kurdien työväenpuolueen PKK:n asemia vastaan Pohjois-Irakissa. Turkin ulkoministeri Tansu Ciller kiisti kuitenkin, että hyökkäys olisi suunnitteilla.

Turkki on viime vuosina ylittänyt useita kertoja Irakin rajan jahdatessaan kurdisissejä. Viime vuoden maaliskuussa se lähetti 35 000 miehen vahvuisen joukon alueelle. Operaatio kesti silloin kuusi viikkoa.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.