Turkkilaiskaapparilla sittenkin rikostoveri?

Italiaan laskeutuneen matkustajakoneen kaappaajaa odottaa Turkissa pidätys armeijan pakoilun vuoksi. Pommilla uhannut kaappaaja toimi todennäköisesti yksin.

Turkkilaisen matkustajakoneen kaapparilla saattoi olla sittenkin rikostoveri. Turkin oikeusministeriö on ilmoittanut tänään, ettei mies toiminut yksin. Viranomaiset eivät kertoneet, onko toinen epäilty pidätetty.

Italian sisäministeriön mukaan kaappareita oli kuitenkin vain yksi. Turkkilaismies oli uhannut räjäyttää itsensä, ellei koneen kapteeni lennä Italiaan. Hänellä ei kuitenkaan ollut aseita tai räjähteitä mukanaan.

Kukaan yli sadasta matkustajasta ja miehistön jäsenestä ei vahingoittunut eilisiltaisessa kaappauksessa. Boeing 737 oli matkalla Albaniasta Istanbuliin, kun 27-vuotias turkkilainen otti koneen haltuunsa. Se laskeutui lopulta Brindisiin Etelä-Italiaan hävittäjien saattelemana.

Viranomaisten mukaan mies hakee turvapaikkaa Italiasta. Hän oli kääntynyt kristityksi ja vedonnut paaviin välttääkseen varusmiespalveluksen "muslimiarmeijassa".

Kaapparin kerrottiin karanneen toukokuussa istanbulilaisesta varuskunnasta Albaniaan ja hakeneen turvapaikkaa myös sieltä. Hänet kuitenkin karkotettiin Tiranasta takaisin kotimaahansa.

(STT-Reuters-AFP-DPA)

Lue myös:

    Uusimmat