Mainos

Turkkilaishotellin panttivankitilanne päättyi rauhallisesti

Turkkilaisessa loistohotellissa syntyi eilisiltana panttivankitilanne, kun aseistautunut ryhmä otti vangiksi ryhmän matkailijoita. Tilanne päättyi kaappareiden antautumiseen.

Turkkilaisen uutistoimisto Anatolian mukaan ryhmä tsetsheenimielisiä asemiehiä teki eilisiltana ylläkön viiden tähden Swissotel-hotelliin Istanbulissa, ammuskeli ilmaan ja otti hotellin aulassa olleet matkailijat panttivangeiksi. Hotelliin hyökännyt ryhmä vastustaa Venäjän sotilaallisia toimia Tshetsheniassa.

Asemiehiä oli tiettävästi 13. Turkin poliisi kertoo että panttivankeja oli puolestaan noin 120, hotellin työntekijöitä ja hotellivieraita. Hotellissa oli kaikkiaan 600 asukasta. Asemiehet tiettävästi halusivat julkisuutta ja neuvotteluja Turkin sisäministerin kanssa.

Turkin poliisi aloitti varhain aamulla Suomen aikaa hotellikaappajien kanssa. Turkkilaisen tv-yhtiön välittämässä lausunnossa hyökkääjät sanoivat, että he eivät aio syyllistyä verenvuodatukseen. Tilanne päättyi aamupäivällä, kun kaapparit vapauttivat vankinsa ja antautuivat viranomaisille. Kukaan ei loukkaantunut.

Hotellissa oli kaksi suomalaista, jotka molemmat ovat hyvässä kunnossa. Suomalaisnainen pääsi hotellista heti ulos panttivankitilanteen alettua eilen illalla. Suomalaismies ei ollut varsinaisesti panttivankien joukossa, mutta joutui odottamaan hotellihuoneessaan tilanteen ratkeamista.

(MTV3-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.