Turkkilaiset joukot jahtaavat kurdeja

Lähes 20 000 turkkilaista sotilasta alkoi tänään ajaa takaa kurdisissejä Pohjois-Irakin vuorilla. Ajojahdin tarkoituksena on estää separatismia lietsovia sissejä järjestäytymästä, turkkilainen uutistoimisto Anatolia kertoi.

Turkkilaiset sotilaat ylittivät tänään Turkin ja Irakin välisen rajan ja etenivät Khwakurkin alueelle. Kurdistanin työväenpuolueen PKK:n kapinalliset alkoivat koota alueella rivejään turkkilaisia joukkoja vastaan käytyjen taistelujen jäljiltä.

Yli 27 000 ihmistä on kuollut niiden 13 vuoden aikana, joina Turkin turvallisuusjoukot ja kurdisissit ovat taistelleet keskenään. Kurdit vaativat Turkilta itsehallintoaluetta maan kaakkoisosasta.

Turkkilaisten ja kurdien taisteluilla on ollut tapana levitä Irakin alueelle, sillä kurdisissit oleilevat Irakin pohjoisosassa tehdäkseen sieltä käsin hyökkäyksiä Turkkiin.

Irak menetti maansa pohjoisosan hallinnan Persianlahden sodan tappion jälkeen vuonna 1991. Turkilla on ollut Pohjois-Irakissa joukkoja toukokuusta lähtien huolimatta Irakin, Iranin ja muiden arabimaiden vastustuksesta.
(STT-AFP-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat