Mainos

Turkki vaatii maaoperaatiota Isisiä vastaan

Turkin poliisi on käyttänyt kyynelkaasua ja vesitykkejä hajottaessaan satojen kurdien mielenosoituksen Istanbulissa. Protestoijien mielestä Turkki on ollut toimeton taistelussa äärijärjestö Isisiä vastaan.  

Pääministeri Ahmet Davutoglu on sanonut Turkin tekevän kaiken tarvittavan estääkseen kurdikaupunki Kobanea joutumasta Isisin haltuun Syyriassa. Kurdit taas katsovat, että Turkki on vain katsellut, kun Kobane on vaarassa sortua.  

Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin mukaan maaoperaation aloittaminen on välttämätöntä äärijärjestö Isisiä vastaan. Yhdysvaltain johtaman liittouman ilmaiskut eivät riitä järjestön lyömiseen, Erdogan lisäsi.  

Televisioidussa puheessaan Erdogan varoitti Kobanen kurdikaupungin olevan joutumassa Isisin taistelijoiden haltuun. Turkin rajalla sijaitsevassa kaupungissa on tänään käyty kiivaita taisteluja.   

– Sanon lännelle, ettei pommien pudottaminen ilmasta takaa ratkaisua, Erdogan sanoi tilaisuudessa, jossa oli pääasiassa Syyriassa tulleita pakolaisia.  

Turkin parlamentti antoi viime viikolla hallitukselle valtuudet ryhtyä sotilastoimiin Isisiä vastaan, mutta tähän mennessä Turkki ei ole ilmoittanut sotilastoimia koskevista suunnitelmista.  

Kobanessa kiivaat taistelut Isis-järjestön ja kaupunkia puolustavien kurdien välillä ovat jatkuneet. Syrian Observatory of Human Rights -järjestön mukaan taistelut ovat levinneet uusille alueille Turkin rajalla sijaitsevassa kaupungissa.  

Turkin puolella olevat toimittajat kertovat Yhdysvaltain johtaman liittouman tehneen ilmaiskuja Isisin taistelijoita vastaan. Liittouma iski kaupungin liepeille myös viime yönä.  

Aiemmin syyrialaislähteet raportoivat Isisin vallanneen tärkeitä alueita Kobanen itäosassa. Tänään on taisteltu etelässä ja lännessä.  
Kobanesta on paennut taisteluja ainakin 2000 ihmistä eilisen jälkeen.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.