Mainos

Turkki: Öcalan Venäjällä

Turkin pääministeri Bulent Ecevit sanoi tänään, että kurdijohtaja Abdullah Öcalan on matkustanut Venäjälle. Turkin radion mukaan tieto on saatu erittäin luotettavista lähteistä. Öcalan oli Turkin radion mukaan laskeutunut lentokentälle Moskovan ulkopuolelle. Kreikka torjui aiemmin päivällä kaavailut Öcalanin tulosta Kreikkaan. Kreikan hallituksen edustaja kiisti tiedot siitä, että Öcalan olisi pyytänyt hallitukselta puolen vuoden oleskelulupaa maassa.

Öcalan, kurdien PKK-järjestön johtaja, lähti lauantaina Italiasta, mutta tuolloin ei kerrottu, mihin maahan hän matkusti. PKK:n edustaja ilmoitti vain, että Öcalan oli saapunut turvallisesti salaiseen määränpäähänsä. Edustajan mukaan Öcalan haluaa pysyä Euroopassa.

Öcalan pidätettiin marraskuussa Roomassa. Turkki vaati hänen luovuttamistaan, mutta Italia kieltäytyi, koska Turkissa on voimassa kuolemanrangaistus. Saksa puolestaan luopui Öcalanin luovuttamispyynnöstä, ja siksi Italian viranomaiset vapauttivat hänet.

Kreikkalaiset tiedotusvälineet kertoivat tänään, että PKK oli yrittänyt hankkia Öcalanille oleskelulupaa Kreikasta. Kreikan suhteet Turkkiin ovat olleet kireät vuosikymmeniä.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.