Mainos

Turkki jatkaa poikkeustilaa kurdialueilla

Turkin parlamentti päätti tänään jatkaa maan itäisten kurdimaakuntien poikkeustilaa neljällä kuukaudella. Turkin armeijan vaatimuksesta laadittua hallituksen esitystä kannatti 207 kansanedustajaa, kun taas 91 edustajaa vastusti esitystä. Peräti 250 kansanedustajaa ei osallistunut äänestykseen.

Päätöksen myötä poikkeustila jatkuu heinäkuun loppuun asti Diyarbakirin, Hakkarin, Siirtin, Sirnakin, Tuncelin ja Vanin maakunnissa. Poikkeustilaa on jatkettu jo 31 kertaa vuoden 1987 jälkeen. Sitä ennen kurdialueella oli voimassa sotatila. Poikkeustilalait rajoittavat alueen väestön demokraattisia oikeuksia ja antavat Turkin asevoimille varsin vapaat kädet niiden taistellessa kielletyn Kurdistanin työväenpuolueen PKK:n jäseniä ja kannattajia vastaan.

PKK on taistellut 14 vuoden ajan itsenäisen kurdivaltion perustamisen puolesta Turkin itä- ja kaakkoisosiin. Turkin hallitus pitää PKK:ta terroristijärjestönä, ja sen toiminta on ollut pitkään kielletty. Turkin asevoimien ja PKK:n välisissä taisteluissa on kuollut arviolta 30 000 ihmistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.