Mainos

Turkki ja Israel kritisoivat Irakia

Turkin ulkoministeri Tansu Ciller vaati Irakin hallitusta välittömästi vetäytymään Arbilin kurdikaupungista Pohjois-Irakissa, kertoi Turkin uutistoimisto Anatolia tänään. Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu sanoi Israelin seuraavan myös tarkasti Pohjois-Irakin tilannetta.

Ciller sanoi, että "rauhan takia on välttämätöntä, että Saddam lopettaa Massoud Barzanin kanssa tekemänsä hyökkäyksen Arbiliin". Ulkoministeri jatkoi, että Turkki on rauhan puolella ja toivoo kaikkien alueen valtioiden selvittävän ongelmansa keskustelun eikä aseiden avulla.

Samalla Ciller kertoi, että Yhdysvallat ei ole pyytänyt lupaa käyttää Etelä-Turkissa olevaa Incirlikin tukikohtaa, jonne yhdysvaltalaiset suoja-alueella partioivat koneet on sijoitettu. Ciller sanoi, että "Turkki ei usko tilanteen kehittyvän niin pitkälle". Turkki pysyi liittolaistensa rinnalla Persianlahden sodassa naapurimaataan ja kauppakumppaniaan Irakia vastaan.

Turkki on kuitenkin huolissaan Pohjois-Irakin kurdien autonomiasta, sillä se pelkää että valtatyhjiö ja taistelut mahdollistavat turkkilaisten kurdikapinallisten toiminnan alueella.

Israel seuraa tarkasti tilannetta

Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu sanoi tänään, että Israel, joka oli Irakin Scud-ohjusten maalina Persianlahden sodan aikana, seuraa tarkkaan tilannetta Pohjois-Irakissa. Armeijan radiossa haastateltu pääministeri ei kuitenkaan arvioinut sitä, kuinka laajaksi konflikti leviää.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.