Mainos

Turkki ei ollutkaan yllättävän esityksensä keksijä? Vastaus saattaa löytyä Brysselistä

Turkki ja Kreikka ovat sopineet yhdessä edistävänsä EU:n ja Turkin eilistä sopimusta, jonka tavoitteena on Euroopan pakolaiskriisin helpottaminen. 

Sopimuksen kivijalka on Turkin ehdotus ottaa syyrialaisia turvapaikanhakijoita Kreikasta takaisin Turkkiin, mihin vastineeksi EU-maat ottaisivat pakolaisia suoraan Turkista. 

Tästä on kuitenkin noussut esiin kysymys, että miten Turkki oikein päätyi tällaiseen kaikki yllättäneeseen ratkaisuun?

MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Helena Petäistö kertoo Brysselistä, että Turkin ehdotusta ihmeteltiin Brysselissä koko eilinen päivä, mutta nähtävästi se ei tullutkaan täytenä yllätyksenä ihan kaikille.

-Jo viime yönä alkoi diplomaattilähteistä kuulua, että ehdotuksen keksijä ei olisikaan Turkki, vaan sen alkuperä olisi päinvastoin Brysselissä, kertoo Petäistö.

-Tänä iltana monesta brysseliläislähteestä kuului, että Turkin pöytään tuoman yllätysehdotuksen nikkarit olisivat tosiasiassa olleet EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker ja Saksan Liittokansleri Angela Merkel. Hehän neuvottelivat Turkin pääministerin kanssa edellisenä yönä viiden tunnin ajan, kertoo Petäistö spekulaatioista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.