Mainos

Turkki ei neuvottele kurdien kanssa

Turkin presidentti Süleyman Demirel sekä useat hallituksen johtavat ministerit kiistivät tänään tiedot, joiden mukaan hallitus voisi aloittaa rauhanneuvottelut kielletyn Kurdistanin työväenpuolueen PKK:n kanssa, mikäli järjestö luopuu aseellisesta taistelusta.

Ulkoministeri Tansu Cillerin avustaja Mehmet Golhan mainitsi eilen, että jos PKK luopuu aseellisesta taistelusta keskustelut hallituksen ja kurdijärjestön välillä ovat mahdollisia.

Pääministeri Necmettin Erbakan tapasi viikonloppuna kahdesti kirjailijan, jonka tiedetään olevan lähellä PKK:n johtoa. Tuon kirjailijan on sanottu voivan toimia välittäjänä kurdien ja hallituksen välillä.

Presidentin lisäksi myös Ciller sekä sisäministeri Nehmet Agar kiistivät jyrkästi mahdollisuuden neuvotella PKK:n kanssa. Myös parlamentin oppositiopuolue Isänmaan asetti Erbakan toiminnan kyseenalaiseksi.

PKK aloitti aseellisen taistelun kurdien kotimaan puolesta vuonna 1984. Turkin hallitukset ovat sen jälkeen aina torjuneet keskustelut järjestön kanssa.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.