Mainos

Turkistuottajien voitto kutistui

Turkistuottajat Oyj -konsernin liikevaihto kasvoi viisi miljoonaa markkaa edelliskaudesta ja oli nyt 151 miljoonaa markkaa. Liikevaihdon kasvu oli pientä suhteessa välitettyjen nahkamäärien kasvuun. Konsernin liikevoitto kutistui hieman edellisestä tilikaudesta.

Turkistuottajat Oyj -konsernin liikevaihto kasvoi viisi miljoonaa markkaa edelliskaudesta ja oli nyt 151 miljoonaa markkaa. Liikevaihdon kasvu oli pientä suhteessa välitettyjen nahkamäärien kasvuun. Konsernin liikevoitto kutistui hieman edellisestä tilikaudesta. Huutokauppayhtiö välitti viime kaudella 7,8 miljoonaa turkisnahkaa, mikä on runsaat miljoona nahkaa enemmän kuin edellisellä kaudella. Liikevaihdon pieni kasvu suhteessa nahkamäärien kasvuun selittyy yhtiön mukaan ketunnahkojen hintatason laskulla. Ketunnahkojen hinnat laskivat viidenneksellä edelliskaudesta. Niin ikään Venäjän talouden romauksen seurauksena tehdyt luottotappiokirjaukset ja tarhaajaprovision palautukset olivat syynä liikevaihdon vähäiseen kasvuun.

Turkistuottajien tilinpäätöstiedotteen mukaan konsernin myynnin arvo oli päättyneellä kaudella kaikkiaan 1,9 miljardia markkaa, kun se edelliskaudella oli 1,7 miljardia markkaa. Kotimaisia nahkoja myytiin 1,3 miljardin markan edestä. Konsernin liikevoitto oli hieman yli 34 miljoonaa markkaa, mikä on noin kahdeksan prosenttia vähemmän kuin edelliskaudella. Tulos ennen varauksia ja veroja oli 46,5 miljoonaa markkaa, kun se vuotta aiemmin oli vajaat 58 miljoonaa markkaa. Turkistuottajien hallitus ehdottaa Vaasassa tammikuussa kokoontuvalle yhtiökokoukselle, että tilikauden voittovaroista jaetaan osakkeenomistajille 4,05 markkaa osaketta kohti eli yhteensä 14,5 miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.