Mainos

Turkistuottajat kasvatti liikevaihtoa

Turkistuottajat Oyj kasvatti reippaasti liikevaihtoaan. Konsernin osavuosikatsauksen mukaan liikevaihto kasvoi 88 miljoonaan markkaan, missä on kasvua 28 prosenttia edellisestä katsauskaudesta.

Konsernin tänään julkistettu osavuosikatsaus kattaa ajan viime syyskuusta helmikuun loppuun saakka. Tänä aikana järjestettiin kaikkiaan neljä turkishuutokauppaa. Näiden huutokauppojen arvo oli runsas miljardi markkaa, mikä on viidenneksen enemmän kuin edellisellä kaudella. Kasvu johtui siitä, että nahkoja myytiin selvästi viime kautta enemmän. Nahkojen keskimääräinen hintataso sen sijaan laski hivenen.

Joulukuun avaushuutokaupan hintataso jäi syyskuun tason alle ylikuumentuneen markkinatilanteen ja Aasian talouskriisin vuoksi. Hintataso vakiintui katsauskauden lopun huutokaupoissa. Eurooppalaisten lisääntyneet ostot korvasivat eteläkorealaisten poissaolon. Konsernin käyttökate suhteessa liikevaihtoon parani 20 prosentista 30 prosenttiin. Voitto ennen varauksia ja veroja oli hieman yli 26 miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.