Mainos

Turkisten vastustajat mellakoivat Helsingissä

Parisataa nuorta kokoontui varhain aamulla Helsingin keskustaan osoittaakseen mieltään Vantaalla pidettävää turkishuutokauppaa vastaan. Nuorten iskun kohteeksi joutui kuitenkin japanilaisten turistibussi, jolla ei ollut mitään tekemistä turkishuutokaupan kanssa.

Nuoret heittelivät autoa kivillä ja lasipalloilla, jotka oli täytetty erivärisillä maaleilla, ja yrittivät estää bussin liikkumisen. Bussi kärsi tuntuvia vahinkoja. Mellakka sattui hotelli Ramada Presidentin edustalla puoli seitsemän paikkeilla aamulla. Noin puolen tunnin kuluttua poliisi oli saanut tilanteen rauhoittumaan. Muutama poliisi loukkaantui lievästi lasinsiruista. Mielenosoittajien mukaan poliisi käytti kovia otteita ja useat mielenosoittajat saivat vammoja.

Poliisi otti kiinni kolmisenkymmentä nuorta, joita kuulusteltiin päivän mittaan. Bussi-iskuun osallistuneiden lisäksi otettiin päivällä kiinni muutamia, jotka poliisin estelyistä huolimatta yrittivät tunkeutua keskikaupungin turkisliikkeisiin.

Kaksi mielenosoittajaa pidätettiin illalla ja useimmat muut päätettiin pitää poliisin säilössä yön yli. Molemmat pidätetyt ovat ruotsalaisia. Poliisin mukaan kiinniotettujen joukossa on vielä kaksi muuta ruotsalaista. Kaksi nuorista vapautettiin. Toinen heistä on alle 15-vuotias ja toisen osuutta tekoihin poliisi piti vähäisenä.

Iltapäivällä mielenosoittajat toimittivat julkisuuteen tiedotteen, jossa he pahoittelivat iskuaan japanilaista turistibussia vastaan. Tiedotteen mukaan kohde oli selkeästi väärä ja mielenosoittajat pyytävät anteeksi. Mielenosoituksen tarkoituksena oli tiedotteen mukaan estää kansainväliseen turkishuutokauppaan osallistuvien henkilöiden matka. Turistibussia kuitenkin erehdyttiin luulemaan turkiskauppiaiden kulkuvälineeksi.

Nuoret eivät olleet tehneet mielenosoituksesta tarvittavaa ilmoitusta. Sen sijaan Vantaan poliisi oli saanut ilmoituksen, jonka mukaan turkishuutokaupan yhteydessä järjestettäisiin siellä mielenosoitus. Vantaalla mielenosoittajia ei kuitenkaan näkynyt. Poliisi epäilee, että kyse oli mahdollisesti tahallisesta harhauttamisesta.
(STT)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.