Mainos

Turkisten kysyntä nousussa

Asiantuntijan mukaan eläinaktivistien iskut eivät ole juuri vähentäneet turkisten kysyntää. Uutena turkistuottajamaana kansainvälisille markkinoille on tullut Kiina.

Turkistuottajien mukaan turkisten kysyntä on selvässä kasvussa. Vantaalla päättyy tänään yksi kauden merkittävimmistä kansainvälisistä turkishuutokaupoista. Viikon aikana on myyty noin kolme miljoonaa nahkaa, pääasiassa minkkiä ja kettua.

- Turkisteollisuus nauttii nyt tuotteidensa ennennäkemättömän kovasta kysynnästä, vakuuttaa toimitusjohtaja Timothy W. Everest hongkongilaisesta Polar Furs -yrityksestä.

Alan konkarin mukaan Kiina on nousemassa nopeasti turkisalan kärkimaiden joukkoon, mutta myös suomalaisilla on kaikki edellytykset pärjätä kilpailussa.

- Suomalaistarhaajat osaavat alansa paljon kiinalaisia paremmin ja tämä näkyy nahkojen korkeana laatuna, muotoilee toimitusjohtaja Everest.

Myöskään turkistarhoille tehdyt iskut eivät ole juuri horjuttaneet turkisten kysyntää. Suomessa eläinaktivistit tekivät ensimmäisen iskunsa turkistarhalle kymmenen vuotta sitten. Sen jälkeen turkisten kysyntä ja hinta ovat nousseet, ja kansainväliset turkiskauppiaat arvioivat kysynnän jatkuvan yhä nousujohteisena.

(MTV3)

(Huomenta Suomen uutiset 15.04.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.