Mainos

Turkistarhaus sai valiokunnan tuen – ei tue kansalaisaloitetta

Eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunta ei puolla turkistarhauksen lopettamista vaativaa kansalaisaloitetta.

Vain vihreät katsoo vastalauseessaan, että aloite olisi hyväksyttävä. Vasemmistoliiton vastalauseessa halutaan arvioida tarhauksen eettisyyttä mietintöä tiukemmin, mutta siinä ei yhdytä kansalaisaloitteessa vaadittuun kieltoon.

Maa- ja metsätalousvaliokunta korostaa turkistarhauksen taloudellista ja työllistävää merkitystä. Vasemmistoliitonkin vastalauseessa katsotaan, että työpaikkoja ei pystytä korvaamaan edes siirtymäajoilla. Oikeat työllisyysluvut ovat valiokunnan mukaan suoraan noin 3000 ja välillisesti 1300 henkeä.

"Ei mene läpi"

Kansalaisaloitteen tavoitteisiin eläinten hyvinvoinnin huomioon ottamisesta voidaan valiokunnan mielestä päästä tarhausta kehittämällä.

Vihreiden vastalauseessa turkistarhausta pidetään epäeettisenä ja katsotaan sen aiheuttavan eläimille hyvinvointiongelmia ja myös ympäristöongelmia.

Valiokunnan puheenjohtajan Jari Lepän (kesk.) mukaan kansalaisaloite ei mene läpi.

– Kyllä se siltä näyttää, että tämä kansalaisaloite ei lävitse mene. Nämä huomiot, joita valiokunta tässä omassa mietinnössään vaikkapa eläinten hyvinvointi- ja ympäristönäkökulmien osalta kertoo ja tuo esille, niin nämä asiat kyllä mielihyvällä otetaan vastaan. Ala ja viranomaiset kehittävät kyllä toimintaansa. Samoin alan tutkimus on erittäin tärkeä asia.

Lepän mukaan eduskunta täysistunto pääsee käsittelemään kansalaisaloitemietintöä vielä ennen eduskunnan kesälomaa.

Turkistarhaton Suomi -järjestöt ilmoittivat pettymyksensä valiokunnan turkistarhakantaan. Järjestöjen mukaan mietinnössä oli kuitenkin hyvä ehdotus turkiseläinten olosuhteiden parantamisesta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.