Mainos

Turkistarhalta vapautettiin satoja minkkejä

Parkanolaiselle minkkitarhalle tehty tuhoisku vahingoittaa turkistarhaajien mukaan Parkanon Aurejärven tasapainoa. Luontoon pääsi karkaamaan noin 100 minkkiä. Tuntemattomat henkilöt iskivät parkanolaisen Jorma Lannettan turkistarhalle Parkanon Aureskoskella varhain eilisaamuna.

Parkanolaistarhalla on noin 10 000 minkkiä ja 2 000 kettua. Murtautujat ehtivät vapauttaa noin 500 minkkiä ja tuhota siitoskortteja. Vahingoiksi arvioidaan noin 100 000 markkaa. Eilisen jatkuneessa jahdissa turkistarhan työntekijät saivat hansikkain, haavein ja loukuilla kiinni noin 400 eläintä.

Turkistarhalta on Aurejärveen matkaa noin 500 metriä. Vapautetut minkit metsästävät ja kalastavat henkensä pitimiksi. Minkki on verenhimoinen peto, joka tappaa myös tarpeettomasti, jos saalista on ulottuvilla. Aurejärvi on hyvin kalaisa. Siinä on muikkua, siikaa ja varsinkin kuhaa. Minkki on hyvä kalastaja, mutta ensiksi se iskee helpommin tavoitettavaan linnustoon ja muihin pieneläimiin.

Tarhalla oli väännelty rikki koppien kansia ja tehty muuta ilkivaltaa. Taloudellisesti suurin vahinko syntyy siitoskorttien tuhoamisesta. Ilman korttia eläimiä ei voida käyttää enää siitokseen, vaan ne menevät nahoiksi.

Turkistarhaiskusta runsaasti vihjeitä

Poliisi on saanut runsaasti vihjeitä parkanolaiseen turkistarhaan kohdistetusta ilkivallasta. Tuhotyön tekijöitä ei kuitenkaan ole vielä tavoitettu.

Tutkinnanjohtaja, komisario Rauli-Pekka Pajuharju kertoo, että tutkinnassa ei ole tullut esille seikkoja, jotka viittaisivat johonkin tiettyyn ryhmittymään.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.