Mainos

Turkistarhaisku epäonnistui

Turkistarhoja vastaan suunnatut iskut jatkuvat. Riihimäellä sijaitsevalle kettutarhalle iskettiin viime yönä, mutta iskun tekijät eivät ennättäneet päästää kettuja karkuun. Tarhaaja pääsi yllättämään tekijät, jotka pakenivat paikalta.

Tarhalle tunkeuduttiin leikkaamalla aitaa ja porttia. Vartiossa ollut koira herätti tarhaajan, joka yllätti tekijät itse teossa. Paikalla vahtia pitänyt tarhaaja yöpyi tarha-alueella olevassa rakennuksessa. Iskun tekijät pääsivät pakenemaan pimeän turvin tarhan ulkopuolella odottavaan autoon. Asialla oli kaksi tai kolme nuorukaista.

Tuhot tarhalla jäivät melko olemattomiksi, sillä vain yhden siniketun luukku oli ennätetty avata. Siellä olleet pennut eivät lähteneet ulos häkistä. Iskun tekijät ennättivät kuitenkin repiä muutaman siitoskortin.

Edellisen kerran tarhoille iskettiin Pohjanmaalla keskiviikon vastaisena yönä. Tuolloin Korsnäsissä, Maalahdessa ja Vaasassa olevilta tarhoilta päästettiin karkuun yli tuhat minkkiä ja kettua. Tarhaiskujen tekijöitä ei ole toistaiseksi tavoitettu.

Iskujen tutkintaa varten on perustettu keskusrikospoliisin ja paikallispoliisin tutkijoista koostuva tutkintaryhmä. Tutkintaryhmä jatkoi tänään iskuihin liittyneitä kuulusteluja ja vihjeiden tarkastuksia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.