Mainos

Turkistarhaisku epäonnistui - viisi häkkiin

Poliisi on varhan aamulla ottanut kiinni viisi eläinaktivistia, jotka yrittivät turkistarhaiskua Maalahden Svarvarin kylällä. Kiinniotetut eivät ehtineet tehdä suurta vahinkoa.

Eri puolelta Suomea kotoisin olevat eläinaktivistit yrittivät tunkeutua paikalliselle minkkitarhalle, mutta tarhaajan asentamat hälytyslaitteet laukesivat ja hälyttivät paikalle tarhan omistajan ja vartiointiliikkeen. Hälytyslaitteiden säikäyttämät eläinaktivistit eivät ehtineet tehdä turkistarhalla kovinkaan suurta vahinkoa, ainoastaan kaksi lukkoa oli rikottu. Yhtään eläintä ei vapautettu iskuyrityksessä.

Rikospaikalle kiirehtinyt poliisipartio pysäytti lähistöllä olevalta Valtatie 8:lta auton, jossa oli viisi ihmistä. Partio löysi autosta samantyyppisiä varusteita kuin aiemmissa tarhaiskuissa on käytetty. - Varusteiden perusteella meillä on syytä epäillä kiinni otettuja henkilöitä törkeän vahingonteon yrityksestä. Epäillyt ovat pidätettyinä, kertoo tapausta tutkivan Mustasaaren poliisin apulaispoliisipäällikkö Matts Kronqvist.

Mustasaaren poliisin suojissa on sekä nais- että miespuolisia epäiltyjä. Pidätetyt ovat syntyneet 70- ja 80-luvuilla. Poliisin mukaan yksikään pidätetyistä ei asu tapahtumapaikan lähialueella. Poliisi ei suostu kommentoimaan kiinniotettujen henkilöiden mahdollisia yhteyksiä eläinaktivistijärjestöihin.

Apulaispoliisipäällikkö Kronqvistin mukaan kiinniotto saattaa helpottaa aiempien tarhaiskujen selvittämistä. - Ensivaiheessa tutkitaan tämä juttu, mutta myöhemmin selvitellään yhteyksiä aikaisempiin tapahtumiin, toteaa Kronqvist.

Iskun kohteeksi valitulle turkistarhalle tehtiin edellinen isku noin vuosi sitten. Viime heinäkuun 22. päivän vastaisena yönä tarhalta päästettiin vapaaksi yli tuhat minkkiä.

Turkistarhan omistaja ei halunnut kommentoida yöllistä iskuyritystä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.