Mainos

Turkistarhaajien liitto ei suosita ampuma-aseita

Suomen Turkistarhaajien Liiton toiminnanjohtaja Gustav Smulter tuomitsee tarhaajien ampuma-aseen käytön tarhoihin suunnattujen iskujen torjumiseksi. Smulter kertoi, että liiton sisäisissä tiedotustilaisuuksissa painotetaan sitä, että aseisiin ei saa tarttua.

Smulter sanoo kuitenkin henkilökohtaisesti ymmärtävänsä tarhaajaa, joka neljännellä iskulla tarttui aseeseen. Hän totesi, että yksi isku saattaa romuttaa tarhaajien koko vuosiansion. Smulterin mielestä ampuminen on pienempi rikos kuin aktivistien teot. Smulter kertoi, että liitto kehottaa tarhaajia edelleenkin olemaan varuillaan. Hälytyslaitteita on hankittu ja ne myös toimivat hyvin.

Poliisi tutkii edelleen Orimattilan tarhaiskua

Poliisi tutkii edelleen orimattilalaisessa kettutarhassa tapahtunutta eläinsuojelijoiden tihutyöyritystä. Eläintensuojelijoiden aktivistijoukko vieraili tarhassa lauantain vastaisena yönä.

Tarhanomistaja sai tiedon vierailusta hälytyslaitteistaan ja esti vahingonteon. Hän ampui haulikolla muutamia laukauksia pysäyttääkseen pakenijat, jolloin kolme henkilöä loukkaantui hauleista. Poliisi sai pian kiinni autolla paikalta paenneet viisi tunkeutujaa.

Kaksi aktivisteista haavoittui lievästi ja pääsi hoidosta ensiavun jälkeen. Kolmas haavoittui ylävartaloon. Poliisin mukaan hänen tilansa on vakaa ja hän on edelleen tarkkailtavana sairaalassa. Eläinten vapautusrintaman tukiryhmä paheksuu jyrkästi turkistarhaajan ampuma-aseen käyttöä.

Aktivistien tukimielenosoitus Lahdessa

Eläinten Vapausrintaman tukiryhmäläiset järjestivät mielenosoitukseen Lahden poliisitalon edustalla. Noin sata henkeä osoitti myötätuntoa pidätetyille eläinaktivisteille ja paheksui asetta käyttänyttä tarhaajaa.

Liki tunnin kestänyt mielenosoitus oli rauhallinen, mutta äänekäs torvineen, pilleineen ja jänisräikkineen.

Vahvat poliisivoimat

Vahvat poliisipartiot olivat Orimattilassa mielenosoittajia vastassa, kun heitä kuljettaneet bussit pysähtyivät sunnuntaina iltapäivällä Artjärventiellä eläinaktivisteja ampuneen kettutarhaajan kohdalle.

Paikalla oli partioita niin Lahdesta, Liikkuvasta kuin paikallisestakin poliisista. Kettutarhaajan pihapiiriin Koskustentielle ei mielenosoittajia laskettu.
Lahdesta poliisitalon edestä pitämästään mielenosoituksesta tulleet nuoret pitivät hiljaisen mielenosoituksen Artjärventiellä lähellä Levannon risteystä.
(STT)

(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.