Mainos

Turkistarhaaja ampui eläinsuojelijoita

Raivostunut kettutarhaaja ampui haulikolla kolmea eläinaktivistia Orimattilassa lauantain vastaisena yönä. Viiden aktivistin joukko oli tunkeutunut kettutarhalle värjätäkseen kettujen turkkeja.

Aktivistit pakenivat autolla paikalta, mutta poliisi sai heidät jonkin ajan kuluttua kiinni. Ryhmään kuului neljä miestä ja yksi nainen.
Aktivisteista kaksi haavoittui ampumisesta lievästi ja he pääsivät kotiin ensiavun jälkeen, mutta yksi vakavampia vammoja saanut joutui jäämään sairaalaan tarkkailtavaksi.

Poliisi kuulusteli sekä tarhaiskua yrittäneitä että kettutarhaajaa koko lauantaipäivän. Vangitsemisesta poliisi ei halua tässä vaiheessa puhua.
Kettutarhaaja pääsi illalla kuulustelujen jälkeen vapaaksi. Eläinaktivisteja ei vielä laskettu kotiin, sillä heitä aiotaan kuulustella edelleen sunnuntaina.

Hälyttimet paljastivat

Kettutarhan hälyttimet soivat kello kahden jälkeen lauantaita vasten yöllä. Tarhaaja lähti tarkistamaan tilanteen ja löysi paikalta nuorehkoja henkilöitä. He lähtivät pakoon, jolloin tarhaaja ampui heitä haulikolla.

Poliisin mukaan iskua yrittäneillä oli mukanaan murtautumisvälineet ja maalia. Kaikki kiinnisaadut ovat kotoisin pääkaupunkiseudulta ja Tampereelta.
Orimattilalaiselle tarhalle on aiemmin tehty kaksi iskua, joissa on vapautettu eläimiä ja maalattu seiniä iskulauseilla. Nyt aktivistien tarkoitus oli töhriä kettujen turkkeja hennavärillä ja kuvata niitä.

Oikeutta eläimille -niminen ryhmä antoi lauantaina julkisuuteen tiedotteen, jonka mukaan tarhaaja ampui varoittamatta tunkeutujia. Ryhmä ilmoittaa toimivansa vain laillisin keinoin, mutta tukevansa kaikkia eläinten oikeuksia puolustavia henkilöitä, vaikka ei hyväksyisi heidän toimintatapojaan.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.