Mainos

Turkissa tuhoisa räjähdys

Räjähdyksen syytä ei vielä tiedetä.

Ainakin seitsemän ihmistä on kuollut Dijarbakirin kaupungissa Kaakkois-Turkissa myöhään illalla tapahtuneessa räjähdyksessä. Poliisin mukaan kuolleiden joukossa on viisi lasta. Haavoittuneita on vajaat 20.

Viranomaisten mukaan räjähdys tapahtui kaupungin puistoa reunustavalla kadulla, missä liikkuu runsaasti ihmisiä iltaisin. Poliisi on eristänyt alueen ja aloittanut tutkimukset.

Alueen sairaala vetosi heti iskun jälkeen kaupungin asukkaisiin, jotta nämä tulisivat paikalle luovuttamaan verta. Sairaalalähteiden mukaan monet haavoittuneista olivat kriittisessä tilassa ja osaa leikattiin.

Dijarbakir on kurdienemmistöinen kaupunki. Mikään taho ei ole vielä ilmoittautunut iskun tekijäksi.

Radikaali kurdiryhmä Kurdistanin vapautuksen haukat (TAK) on tehnyt viime aikoina useita pommi-iskuja. TAK:n iskut Antalyaan, Marmarikseen ja Istanbuliin elokuun lopussa tappoivat kolme ihmistä ja haavoittivat kymmeniä.

TAK on uhannut jatkaa pommi-iskujaan ja muuttaa Turkin "helvetiksi".

TAK ja sitä suurempi Kurdistanin työväenpuolue PKK vastustavat Turkin hallintoa kurdialueilla. Yli 30 000 ihmistä on saanut surmansa sen jälkeen kun kun PKK aloitti aseellisen taistelun itsenäisen kurdivaltion puolesta 1984.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.