Mainos

Turkissa löydetty yli 30 Hizbullahin uhria

Turkin viranomaiset ovat löytäneet viiden viime päivän aikana jo 31 ääri-islamilaisen Turkin Hizbullah -järjestön murhaamiksi epäillyn ihmisen ruumista.

Tänään Turkin poliisi löysi kuusi ruumista Icelin maakunnasta kahdesta erillisestä haudasta läheltä Tarsusin kaupunkia. Löydöt tehtiin sen jälkeen, kun pidätetty Hizbullahin komentaja oli osoittanut poliisille hautapaikan. Turvallisuusjoukot etsivät edelleen maansiirtokoneita apunaan käyttäen lisää ruumiita myös Konyan kaupungista, mistä eilen ja tänään löydettiin jo 12 ihmisen ruumiit. Useat löydetyistä ihmisistä on sidottu niin että he ovat lopulta tukehtuneet tai heidät on kuristettu kuoliaiksi.

Löydetyistä 31 ruumiista vasta seitsemän on tunnistettu. Yksi tunnistetuista on Konca Kuris, joka siepattiin kesäkuussa 1998 kotikaupungissaan Mersinissä Etelä-Turkissa. Kuris saavutti lukuisilla televisioesiintymisillään suosiota "islamilaisena feministinä", joka puolusti maltillista suhtautumista naiseen rooliin islaminuskossa.

Turkin presidentti Süleyman Demirel kehotti tänään kansalaisia maltillisuuteen ja vakuutti, että Hizbullah-järjestö tullaan murskaamaan. Demirel myös kiisti syytökset, joiden mukaan hallitus olisi jo pitkään katsonut läpi sormien Hizbullahin toimintaa, rohkaistakseen epäsuorasti sen käymää aseellista taistelua Kurdistanin työväenpuoluetta PKK:ta vastaan.

Turkin Hizbullah yrittää korvata maallisen valtion iranilaistyylisellä islamilaisella valtiolla. Sillä ei nimestään huolimatta ole tiettävästi yhteyksiä Libanonissa toimivaan Hizbollah-järjestöön.
(STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.