Mainos

Turkismielenosoitus puhkesi yhteenotoksi

Noin 200:n turkismielenosoittajan joukko iski yhteen 40 poliisin kanssa Vantaan Varistossa aamulla. Poliisi otti kiinni 40 pahinta mellakoitsijaa ja heitä kuulusteltiin tänään Vantaan poliisiasemalla. Kiinniotettujen joukossa on myös ruotsalaisia turkisliiketoiminnan vastaisen liikkeen aktivisteja. Mielenosoituksen oli järjestänyt Oikeutta Eläimille -yhdistys.

Mielenosoittajat pyrkivät häiritsemään turkishuutokaupan alkamista ja odottelivat ostajia kuljettavia busseja. Ensimmäinen auto pääsi poliisin ohjauksessa sisään. Mielenosoittajat onnistuivat kuitenkin motittamaan kello 8:n aikaan linja-auton, jossa oli ostajia. He rikkoivat auton ikkunoita ja töhrivät sitä maalilla. Ostajista ei kukaan vahingoittunut.

Poliisit saivat mellakassa ruhjeita ja verinaarmuja mielenosoittajien heittelemistä nyrkinkokoisista kivistä, puukalikoista ja pattereista. Nuori vantaalaispoliisi sai kasvoihinsa puukalikan. Se osui miehen silmän alle, ja hänet toimitettiin terveyskeskukseen hoitoon.

Poliisille näin pitkälle mennyt väkivaltaisuus oli yllätys, sillä tähän asti turkismielenosoitukset ovat sujuneet Suomessa rauhallisesti. Komisario Jouko Aromäen mukaan poliisin linjaa joudutaan jatkossa pakostakin koventamaan. Tällä kertaa kaikkien varustus ei ollut riittävän täydellinen yhteenoton varalta. Osalta poliiseilta puuttui esimerkiksi kasvovisiiri.

Aromäen mukaan mielenosoittajat olivat saapuneet Vantaalle eripuolilta maata. Ruotsalaisia aktivisteja oli Vantaalle saapunut kymmenkunta. Poliisi tutkii mellakkaa pakottamisena, virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena ja vahingontekona.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.