Mainos

Turkisalan yrittäjät haluavat lisää poliiseja

Turkistarhaajat ja kauppiaat vaativat, että poliiseja palkattaisiin lisää, jotta eläintensuojelijoiden iskut alan yrityksiin saataisiin hallintaan. Eduskuntaryhmille tänään kirjelmänsä jättäneet Suomen turkiseläinten kasvattajain liitto, Turkiskaupan liitto ja Suomen yrittäjät vaativat myös lainmuutoksia, joilla elinkeinon harjoittamisen loukkaaminen säädettäisiin rangaistavaksi teoksi.

Samalla vaaditaan myös puuttumista kokoontumisvapauteen. Yrittäjien mielestä poliisilla olisi oltava riittävä toimivalta siirtää mielenosoitus tai muu kokous pidettäväksi muuhun kuin ennalta ilmoitettuun paikkaan, mikäli se siellä aiheuttaisi haittaa toisen elinkeinolle. Mielenosoittajajoukko liikkeen oven edessä haittaa liiketoimintaa, häiritsee asiakkaita ja työntekijöitä, mutta kokoontumisvapaus toteutunee kadun toisellakin puolella, kirjelmässä todetaan.

Suomen turkiseläinten kasvattajain liiton puheenjohtaja Holger Wester perustelee vaatimuksia sillä, että poliisi ei nykyresursseillaan pysty estämään "ekoterrorismia".
-Epäiltyjen kuulustelu on vaikeaa näiden omaksuman "en kommentoi" -strategian vuoksi. Juttujen tutkinnan pitkittyminen lisää iskujen kohteina olevien huolta omasta, perheensä ja mahdollisten työntekijöidensä turvallisuudesta, Wester luetteli jättäessään kirjelmää lähinnä Vaasan vaalipiiristä tuleville kansanedustajille.

Todisteeksi iskujen lisääntyvästä määrästä ja niiden organisoituneesta muodosta yrittäjät esittivät tilaisuudessa myös eläintensuojelijoiden internetissä julkaiseman listan iskujen kohteista. Kansanedustajat vakuuttivat hyvin ymmärtävänsä yrittäjien huolen. Vaikka nuorten idealismi ja aito halu vaikuttaa eläinten asemaa ymmärretään, laiton toiminta sai tuomion myös kansanedustajilta.

Suurimman eduskuntaryhmän edustajana puhunut Arja Ojala (sd.) arvioikin mahdollisuudet saada lisää poliiseja virkoihin melko hyviksi.
-Uskon asian saavan eduskunnassa suurtakin kannatusta, myös yleisen turvattomuuden lisääntymisen vuoksi, Ojala lupaili.
Ojala ehdotti erääksi ongelman ratkaisukeinoksi myös keskustelufoorumia, jossa turkisalan yrittäjät ja eläintensuojelijat voisivat selvittää, mitä epäkohtia on olemassa ja mitä niille voitaisiin tehdä.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.