Mainos

Turkin vaalikampanjointi päättyi

Tulokset selviävät huomenna. Pääministeri Erdogan kiistää syytteet pehmeistä otteista kurdikapinallisia kohtaan.

Turkin puolueet ovat päättäneet vaalikampanjansa ja jäivät jännityksellä odottamaan huomisen parlamenttivaalien tuloksia. Kampanjat loppuivat jo tutuksi tulleeseen kinasteluun hallitsevan islamistisen AKP:n ja maallisen opposition välillä.

Oppositio on syyttänyt AKP:ta ja pääministeri Recep Tayyip Erdogania pyrkimyksistä murtaa valtion ja uskonnon erottelu ja muuttaa Turkki iranilaistyyliseksi valtioksi. Vaaliaseeksi on nostettu myös turvallisuus, kun Erdogania on syytetty liian pehmeistä otteista kurdikapinallisten suhteen.

Erdogan on kiistänyt syytökset. Hänen mukaansa talouskasvu ja kohentunut elintaso takaavat AKP:lle jälleen vaalivoiton. Puolueen odotetaankin voittavan vaalit, mutta pienemmällä enemmistöllä kuin viisi vuotta sitten. Nyt sillä on 363 paikkaa 550-jäsenisessä parlamentissa.

Myös keskustavasemmistolaisen CHP:n, äärioikeistolaisen nationalistipuolueen MHP:n ja joidenkin riippumattomien ehdokkaiden, enimmäkseen kurdimielisten aktivistien, arvellaan saavan paikkoja parlamenttiin.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.