Mainos

Turkin talouskriisi pahenee

Pahaan taloudelliseen ja poliittiseen kriisiin ajautunut Turkki on päästänyt maan valuutan kellumaan. Kellutuspäätöksen jälkeen liira on tänään heikentynyt 36% Yhdysvaltain dollariin nähden.

Turkkilaisia valuutanvaihtopisteessä

Poliittinen ja taloudellinen kriisi on syventynyt maassa viime päivien aikana, kun maan pääministeri ja presidentti ovat ottaneet yhteen. Turkissa vaaditaan nyt jo pääministerin ja maan hallituksen vaihtamista.

Turkki päätti yöllä Suomen aikaa päästää valuuttansa kellumaan. Kelluttaminen on vastoin kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n kanssa tehtyä sopimusta.

Kansainvälinen valuuttarahasto on tukenut Turkin horjuvaa taloutta vuodesta 1999 lähtien 11 miljardin dollarin apupaketilla. Tuen ehtona ovat olleet suuret talousuudistukset joihin on kuulunut muun muassa puhelinyhtiö Telekomin ja kansallisen lentoyhtiön yksityistäminen. Samoin on edellytetty sitoutumista vakaaseen valuuttakurssipolitiikkaan.

Poliittinen ja taloudellinen kriisi on viime päivinä syventynyt edelleen, kun maan pääministeri ja presidentti ovat ottaneet yhteen. Yönylikorot nousivat eilen tuhansiin prosentteihin, kun valuuttaa virtasi maasta ulos.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.