Mainos

Turkin presidentti torjui vaalilain muutoksen

Oppositio uskoo, että islamilaisen AK-puolueen ehdokkaan valinta kasvattaisi islamilaisuuden vaikutusvaltaa.

Turkin presidentti Ahmet Necdet Sezer on torjunut perustuslain uudistuspaketin, kertoi presidentin kanslia. Uudistuksiin kuului vaalilain muutos, jonka myötä presidentti valittaisiin suoralla kansanvaalilla. Nykyisin presidentin valitsee parlamentti.

Hallitseva islamilainen AK-puolue pyrkii ajamaan uudistuksen läpi presidentin valinnasta parlamentissa syntyneen kiistan jälkeen.

Presidentti lähetti nyt uudistuspaketin takaisin parlamenttiin. Jos parlamentti vielä toisen kerran hyväksyy paketin ilman muutoksia, on Sezerin joko hyväksyttävä paketti tai järjestettävä siitä kansanäänestys.

Pääministeri Recep Tayyip Erdogan on jo aiemmin sanonut, että hallitus aikoo ajaa paketin uudelleen läpi, jos presidentti ei suostu allekirjoittamaan sitä ensimmäisellä kerralla.

Oppositio boikotoi aiemmin tässä kuussa kahdesti äänestystä presidentistä sanoen pelkäävänsä, että AK-puolueen ehdokkaan valinta kasvattaisi islamilaisuuden vaikutusvaltaa. Puolueen ehdokas presidentiksi olisi ollut ulkoministeri Abdullah Gül.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.