Mainos

Turkin parlamentti hyväksyi ennenaikaiset vaalit

Turkin parlamentti on hyväksynyt äänestyksessään ennenaikaisten vaalien järjestämisen marraskuun 3. päivänä. Asian julkisti parlamentin puhemies Murat Sokmenoglu.

Vaalien toivotaan päättävän maan poliittisen kriisin, joka on syntynyt pääministeri Bülent Ecevitin päätettyä pysyä virassaan, vaikka hänen terveydentilansa on aiheuttanut epäilyksiä hänen kyvystään hoitaa virkaansa. Noin puolet hänen puolueensa jäsenistä on eronnut ja perustanut uuden puolueen.

Tänään Turkin talousministeri Kemal Dervis vakuutti yhä pysyvänsä tehtävässään huolimatta huhuista, jonka mukaan hän olisi eroamassa. Hän on ollut mukana perustamassa uutta YTP-puoluetta, ja on ilmoittanut aikovansa liittyä siihen.

Turkki pyrkii parhaillaan pääsemään mukaan EU-jäsenyydestä neuvottelevien maiden joukkoon. EU:n on määrä päättää asiasta huippukokouksessaan loppuvuodesta, mutta Turkin ei uskota täyttävän kriteerejä siihen mennessä, sillä hallituksen oikeistolaiset ovat vastustaneet uudistuksia mm. ihmisoikeustilanteen korjaamiseksi.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.