Mainos

Turkin maanjäristyksen uhreja liki 18 000

Turkin maanjäristyksen uhrien määrä on jo liki 18 000. Turkin kriisikeskuksen mukaan loukkaantuneita on lähes 42 500. Maailmanjärjestö pyysi tänään hallituksilta tavara-apua järistyksen uhrien auttamiseksi. Kriisialueella tarvitaan etenkin telttoja, sillä järistys jätti kodittomaksi 200 000 ihmistä.

Turkin maanjaristykset

Turkin hallituksen kriisikeskuksesta kerrotaan, että viikko sitten sattuneen maanjäristyksen jäljiltä on löydetty liki 18 000 ihmistä. Määnjäristyksessä loukkantui yli 42 500 ihmistä. Uhrien määrän pelätään edelleenkin nousevan, sillä monet romahtaneista rakennuksista ovat vielä kokonaan tutkimatta. YK:n arvion mukaan kuolleita voi olla jopa 40 000.

Turkissa etsitään majapaikkaa niille kymmenille tuhansille ihmisille, jotka ovat menettäneet kotinsa viime tiistain järistyksessä. Turkin rannikolta lähtevät loistoristeilijät ovat avanneet ovensa muutamille sadoille onnekkaille. Suurin osa kotinsa menettäneistä joutuu kuitenkin asumaan heitä varten kyhätyissä telttakylissä tai pahimmassa tapauksessa paljaan taivaan alla. Uhrit ja heidän auttajansa ovat olleet järistyksen lisäksi sään armoilla.

Turkin maanjaristys, telttakyla


Telttojen tarve on nyt huutava. Katastrofin laajuus yllätti kaikki järjestöt. Romahtaneiden talojen raivaustyöt jatkuvat edelleen. Turkki on eilen pyytänyt YK:ta toimittamaan alueelle 45 000 ruumissäkkiä.

Tuhoisa maanjäristys vavisutti Turkin luoteisosia viikko sitten. Järistyksen voimakkuudeksi mitattiin 7,4 Richterin asteikolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.