Mainos

Turkin maanjäristyksen uhreja lähes 7 000

Turkin toissaöisen maanjäristyksen kuolonuhrien määrä nousee koko ajan. Uutistoimisto Anatolia kertoo, että uhrien lukumäärä on jo 6 800. Loukkaantuneita on arviolta 33 000. Järistyksen uhreja on kaivettu edelleenkin esiin sortuneiden talojen raunioista.

Turkki elättelee vielä toiveita, että maanjäristysalueelta löytyisi eloonjääneitä. Luoteis-Anatoliassa nainen ja teini-ikäinen tyttö löydettiin elävänä viisikerroksisen talon raunioista kaksi vuorokautta järistyksen jälkeen.

Kuolleita pelätään raivaustöiden edistyessä löytyvän vielä lisää. Suurin osa uhreista oli ollut nukkumassa kotonaan, kun talo romahti heidän päälleen. Turkin matkailuministeriön mukaan uhrien joukossa ei ollut

Turkin jaristys, kaivuri raunioissa

turisteja.

Viranomaiset sanoivat, että järistyksen voimakkuus oli 6,7 richterin asteikolla, mutta ulkomaiset tutkimuslaitokset mittasivat voimakkuudeksi jopa 7,8 richteriä. Maanantain ja tiistain välisenä yönä sattuneen maanjäristyksen keskus oli lähellä Izmitin teollisuuskaupunkia Marmaranmeren rannalla. Izmitissä järistys tuhosi noin sata rakennusta ja sytytti useita tulipaloja.

Varoitus uusista järistyksistä

Luoteis-Turkissa varoitetaan uusista maanjäristyksistä. Turkin johtava maanjäristysviranomainen Mehmet Ali Isikara sanoo, että ihmisten on syytä olla varuillaan. Hänen mukaansa maankuoren aktiivisuus on edelleen epätavallista. Turkin maanjäristysalueella on koettu tänäänkin jälkijäristyksiä, mutta ne ovat olleet lieviä. (MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.