Mainos

Isis kehottaa tappamaan liittoumamaiden kansalaisia – kurdijärjestö kokoaa joukkojaan

Ääri-islamilainen Isis-järjestö kehottaa kannattajiaan tappamaan kaikkien niiden maiden kansalaisia, jotka osallistuvat Yhdysvaltain johtamaan Isisin vastaiseen liittoumaan.

Isis-järjestön internetissä julkaisemassa viestissä kehotetaan kannattajia tappamaan muun muassa vääräuskoisia amerikkalaisia ja ranskalaisia.

Yhdysvallat ja Ranska ovat iskeneet ilmavoimillaan Isis-taistelijoita vastaan Irakissa. Maat ovat pyrkineet luomaan kansainvälisen liittouman Syyriassa ja Irakissa laajoja alueita hallitsevaa Isisiä vastaan.

130 000 kurdia paennut Turkkiin

Jo yli 130 000 kurdia on paennut viime päivinä Syyriasta Turkkiin Isis-järjestön hyökkäyksen alta, kertoo Turkin varapääministeri.
Varapääministeri Numan Kurtulmus uskoo, että pakolaisten määrä saattaa kasvaa jopa useisiin satoihin tuhansiin.

Isis-järjestön taistelijat ovat viime päivinä edenneet kohti Syyrian ja Turkin rajalla sijaitsevaa Ain al-Arabin kaupunkia, jonne on kerääntynyt runsaasti Syyria taisteluja paenneita kurdeja.

Ain al-Arab on yksi suurimmista kurdikaupungeista Syyriassa. Taisteluilta toistaiseksi välttyneeseen kaupunkiin on tullut noin 200 000 pakolaista muualta Syyriasta.

Kurdijärjestö julisti liikekannallepanon

Turkin kurdien PKK-järjestö kehottaa kurdeja lähtemään rajan yli Syyriaan ja liittymään ääri-islamilaisen Isis-järjestön vastaiseen taisteluun.

PKK on julistanut kurdeille liikekannallepanon ja kehottaa heitä rientämään avuksi Syyriassa ahtaalle joutuneille heimoveljilleen.

– Me kehotamme koko kansaamme ja meidän ystäviämme vahvistamaan vastarintaamme, PKK kirjoitti kannanotossaan.

PKK-johtaja Dursun Kalkan puolestaan kehotti samaan aikaan kaikkia kurdeja yhdistämään voimansa.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.