Mainos

Turkin iskuissa kuollut 20 ihmistä

Ainakin 20 ihmistä on kuollut ja noin 300 loukkaantunut autopommin räjähdettyä synagogien läheisyydessä Istanbulissa.

Ainakin 20 ihmistä on saanut surmansa autopommin räjähdettyä Istanbulissa, kertoi Turkin poliisi. Maan terveysministerin mukaan räjähdyksissä haavoittui 302 ihmistä. Tiedot kuolleiden määrästä ovat vaihdelleet huomattavasti päivän mittaan.

Toinen räjähdyksistä tapahtui keskustassa juutalaisten synagogan lähellä. Samaan aikaan räjähti myös lähistöllä sijaitsevassa toisessa synagogassa. Kummassakin synagogassa oli meneillään sapatin rukoushetki.

Anatolian mukaan ääri-islamilainen IBDA/C-ryhmä on ilmoittanut olevansa iskujen takana.

-Tarkoituksen on lopettaa muslimien sortaminen. Toimintamme jatkuu, uutistoimistoon soittanut henkilö sanoi.
IBDA/C-ryhmä on perustettu vuonna 1985. Se on tehnyt iskuja Istanbulin alueella kymmenen vuoden ajan. Iskujen kohteina ovat olleet ravintolat, diskot ja kirkot.

Turkin sisäministeri Abdulkarim Aksu sanoi puolestaan, ettei terroristiverkosto al-Qaidan yhteyttä pommi-iskuihin voida sulkea pois. Hänen mukaansa iskuissa käytettiin räjähteillä lastattuja autoja, jotka räjäytettiin joko ajastinta käyttäen tai kauko-ohjauksella.

Turkin ulkoministeri Abdullah Gül kertoo uskovansa, että räjähdykset olivat itsemurhaiskuja, joilla on kansainvälisiä kytköksiä.

STT kertoo, että Suomen Ankaran-suurlähetystön mukaan suomalaisia ei tiettävästi ole pommi-iskuissa kuolleiden tai haavoittuneiden joukossa.

(MTV3-AFP-Reuters)

(Seitsemän uutiset 15.11.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.