Mainos

Turkin armeija surmannut yli 110 kurditaistelijaa

Turkin armeijan ja kurdien PKK-järjestön taistelut ovat kiihtyneet. Tiedot taistelujen kulusta ovat ristiriitaisia.

Armeija sanoo surmanneensa kaikkiaan 112 kurditaistelijaa ja 15 sotilaan kaatuneen. PKK kiistää tappioluvut ja sanoo surmanneensa lähes 50 turkkilaissotilasta. PKK:n mukaan vain kaksi sen taistelijaa olisi kuollut torstaina alkaneen Turkin armeijan maahyökkäyksen aikana.

Tämän päivän taisteluissa on armeijan mukaan kuollut kahdeksan turkkilaissotilasta ja yli 30 PKK:n taistelijaa.

Lisäksi ilmavoimien helikopteri on syöksynyt maahan armeijan mukaan tuntemattomasta syystä. PKK on sanonut ampuneensa alas yhden helikopterin eilen.

Taisteluja käydään vaikeakulkuisella vuoristoalueella Turkin rajan tuntumassa. Riippumatonta tietoa taistelujen kulusta ei ole. Turkki arvioi, että Pohjois-Irakiin on asettunut 3000-4000 turkkilaista kurditaistelijaa.

Kurdien kielletyn PKK-järjestön korkea-arvoinen komentaja kehotti Turkissa asuvia kurdeja nousemaan taisteluun Turkin Pohjois-Irakiin tekemää hyökkäystä vastaan.

PKK:ta tukevan Firat-uutistoimiston siteeraaman Bahoz Erdalin mukaan Turkin suurissa kaupungeissa asuvien kurdinuorten pitää nousta vahvaan vastarintaan. Erdal kehottaa kurdinuoria yhdistymään, ja "polttamaan satoja autoja joka ilta".

Erdal syyttää Yhdysvaltoja ja Irakin kurdeja Turkin auttamisesta. Erdalin mukaan Yhdysvaltain joukot ovat välittäneet Turkin armeijalle tietoja PKK-taistelijoiden asemista Pohjois-Irakissa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.