Mainos

Turkin armeija on jo iskenyt Irakin puolelle

Turkin koneet lensivät noin 20 kilometrin syvyyteen Irakin puolelle ja maajoukot etenivät kymmenen kilometrin päähän rajasta.

Turkin armeijan lentokoneet ja maajoukot ovat tehneet iskuja kurdikapinallisten kohteisiin Irakin puolella, kertovat sotilaslähteet. EU puolestaan on kehottanut Turkkia harkitsemaan kahdesti ennen kuin se aloittaa sotilasoperaation Pohjois-Irakiin.

Lähteiden mukaan pienimuotoisia iskuja on tehty Irakin rajan tuntumassa sunnuntaista tiistaihin. Iskuissa on lähteen mukaan kuollut yli 30 PKK-järjestön taistelijaa. Koneet lensivät noin 20 kilometrin syvyyteen Irakin puolelle ja maajoukot etenivät kymmenen kilometrin päähän rajasta.

PKK:n kannattajat osoittavat mieltään Istanbulissa. .

Kyseessä ei kuitenkaan ollut varsinainen hyökkäys, ja Turkin joukot ovat jo palanneet Turkin puolelle.

Turkki on aika ajoin ennenkin tehnyt tällaisia pienimuotoisia hyökkäyksiä Irakin puolelle.

EU kehottaa Turkkia harkitsemaan

-On tärkeää, että kansainvälinen yhteisö tukee Turkkia sen pyrkimyksissä taistella terrorismia vastaan lakia noudattaen, jotta alueen ja koko mantereen vakaus ei vaarantuisi, EU:n puheenjohtajamaan Portugalin Eurooppa-ministeri Manuel Lobo Antunes sanoo.

Hänen mukaansa Turkin kannattaisi harkita kahdesti ennen kuin se aloittaa hyökkäyksen Pohjois-Irakiin.

Samaa mieltä on myös laajentumiskomissaari Olli Rehn, joka kehotti Turkkia ja Irakia työskentelemään yhdessä ja kansainvälisen lain puitteissa kiistan ratkaisemiseksi.

-Kehotamme Turkkia etsimään poliittista ratkaisua yhdessä Irakin, alueellisten viranomaisten sekä kansainvälisen yhteisön kanssa sekä osoittamaan suhteellisuudentajua vastatessaan PKK:n terrorismiin, Rehn sanoi.

PKK tarjoutui maanantaina aloittamaan tulitauon, mikäli Turkki lopettaa hyökkäykset sen taistelijoita vastaan. Turkki torjui tarjouksen.

Irakin-vastaisella rajalla on 100 000 turkkilaissotilasta, tukenaan panssarivaunuja, hävittäjiä ja taisteluhelikoptereita. Turkki arvioi, että 3000 PKK:n taistelijaa on asemissa Irakin vuorilla.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.