Mainos

Turistit jättävät öljyn tahriman lomasaaren Thaimaassa

Monet turistit ovat lähteneet thaimaalaisen Koh Sametin saarelta, jonka Ao Prao -ranta tuhriintui pahoin lauantaisen öljyvuodon takia. Mereen pääsi noin 50 000 litraa raakaöljyä vain 20 kilometrin päässä rannikolta.

Thaimaan edustalla mereen vuotanut öljy saattaa saavuttaa mantereen jossain vaiheessa, arvioi merivoimien amiraali Roongsak Sereeswad. Amiraalin mukaan öljylautan rajaamiseen saattaa kulua jopa viikko.

Vuotoputkia hallinnoiva PTT Global Chemical sanoo, että 80 prosenttia puhdistustöistä on jo tehty.

– Odotamme, että huomiseen mennessä kaikki Ao Praolla on takaisin ennallaan, kommentoi varatoimitusjohtaja Porntep Butniphant.

Ympäristöjärjestö Greenpeace ei usko väitettä. Sen mukaan työtä on vielä paljon.

Suomalaisillekin tuttu saari

Suomesta Koh Sametille matkoja välittävät muun muassa Finnmatkat ja Tjäreborg. Molempien matkustajamäärät saarelle ovat vähäisiä, ja matkat painottuvat talvikauteen.

Seuraavat Koh Sametille suuntaavat asiakkaat ovat lähdössä joulukuussa. Tjäreborgin kautta saarelle ei ole lähdössä ketään ainakaan vielä elo-syyskuussa.

– Katsomme lähempänä kauden alkua, voidaanko asiakkaita viedä sinne, kertoo tiedottaja Kaisa Mäki-Kullas Finnmatkoista.

Finnmatkojen asiakkaille tarjotaan muuta vaihtoehtoa, jos rannat eivät kauden alkaessa vastaa odotuksia. Tjäreborg kuuntelee päätöksissään viranomaisten mielipiteitä esimerkiksi terveysriskeistä.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.