Mainos

Turistit eivät piittaa Bangkokin mellakoista

Jo toista viikkoa jatkuneet ja väkivaltaisiksi muuttuneet mielenosoitukset eivät ole karkottaneet turisteja Thaimaasta eivätkä edes sen pääkaupungista Bangkokista.

Esimerkiksi Finnairin koneet ovat olleet lähes viimeistä paikkaa myöten täynnä samoin kuin keskustan hotellit. Hotelli Holiday Inn oli maanantaina viimeistä huonetta myöten buukattu.

Mielenosoituksissa on tähän mennessä kuollut neljä ja yli 100 on loukkaantunut. Niitä järjestetään monessa eri paikassa aivan ydinkeskustassa. Osapuolten neuvottelut ovat lukossa, koska kumpikaan ei halua antaa tuumaakaan periksi.

Vaimonsa kanssa golf-lomalle saapunut toimitusjohtaja Pekka Palmu sanoo tottuneensa vuosien varrella  Thaimaan mielenosoituksiin, eikä osaa niitä pelätä.

–Jatkamme Bangkokista matkaa kohti etelän golfalueita, ja siellä on täysin rauhallista, Palmu huomautti.

Viime aikojen tapahtuneet eivät vaikuttaneet mitenkään lomasuunnitelmiin.

Thaimaan matkailuviranomaiset ovat kuitenkin huolissaan protestien vaikutuksesta lähestyvään joulusesonkiin.

Tämän vuoden bruttokansantuote ei myöskään kasva ennakoidun mukaisesti, vaan jää neljän  prosentin sijasta nyt kolmeen. Maa on vasta toipunut vuoden 2010 huhtikuun verisistä mellakoista, joissa yli 100 ihmistä sai surmansa. Tällöin yhteenotot olivat pahimmat kahteen vuosikymmeneen.

Thaimaan pääministeri  Yingluck Shinawatra ilmoitti tänään, ettei hän missään tapauksessa aio erota painostuksen edessä, koska erovaatimuksilla ei ole minkäänlaisia laillisia perusteita. Seuraavat parlamenttivaalit käydään vuoden päästä.

Hallituksen kaatajat yllyttivät valtion virastojen työntekijöitä tänään olemaan menemättä töihinsä, mutta vain harva noudatti näitä kehotuksia.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.