Mainos

Turistikaappaajat uhkaavat surmata panttivankejaan

Neuvotteluissa Filippiineillä panttivankeina olevien 21 ihmisen vapauttamiseksi ei ole edistytty. Sen sijaan kaappaajat ovat uhanneet teloittaa ulkomaisia panttivankeja, jos panttivankineuvottelijaa ei vaihdeta. Muslimikaapparit haluaisivat neuvottelijoiksi ulkolaisia suurlähettiläitä filippiiniläisen muslimijohtajan sijaan.

Etsinnät panttivankien löytämiseksi jatkuvat jo viidettä yötä. Kaappaajien uskotaan jakaneen panttivankinsaneljään eri ryhmään, joita liikutellaan saarella paikasta toiseen. Panttivankien joukossa olevien kahden suomalaismiehen kerrotaan voivan olosuhteisiin nähden kohtalaisen hyvin. Heille on viranomaisten mukaan toimitettu sekä ruokaa että lääkkeitä.

Tällä hetkellä neuvotteluista vastaa Filippiinien hallituksen erityisneuvottelija Nur Misuari. Hän on muslimien autonomisen alueen kuvernööri Etelä-Filippiineillä ja entinen sissijohtaja.

Misuari sai torstaina yhteyden kaappaajiin ja sanoi panttivankien voivan hyvin. Misuarin mukaan kaappaajat saattavat vapauttaa kahdeksan malesialaista vankia. Hän totesi heti neuvottelujen aluksi, ettei hän aio suostua sieppaajien esittämiin lunnasvaatimuksiin. Kaapparit eivät Misuarin mukaan ole esittäneet virallisia lunnasvaatimuksia suoraan hallitukselle. Filippiinien tiedotusvälineissä sieppaajien on kuitenkin kerrottu vaativan noin 4,5 miljoonan markan lunnaita.

Filippiiniläinen äärimuslimiryhmä kidnappasi viime sunnuntaina Malesiassa, Sipadanin saarelta 21 turistia. Heidän joukossaan on kaksi suomalaismiestä. Siepparit kuljettivat panttivangit kaappauksen jälkeen Filippiinien eteläosassa sijaitsevalle Jolon saarelle, joka sijaitsee Sulun saariryhmässä.

Suurlähettiläs yllättynyt sissien uhkailusta

Suomen Filippiinien suurlähettiläs on yllättynyt filippiiniläisen muslimiryhmän halusta vaihtaa panttivankineuvottelijaa teloitusten uhalla.

Suurlähettiläs Pertti Majanen sanoo yllättyneensä jossain määrin uhkauksesta. Majasen mielestä erityisneuvottelija Nur Misuari oli taustoiltaan ja neuvottelutaidoiltaan hyvä valinta tehtävään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.