Mainos

Turistien määrä Virossa laskenut reilusti

Viron ulkomaisten matkailijoiden määrä on alkuvuodesta vähentynyt toistakymmentä prosenttia.

Viron tilastokeskuksen mukaan suomalaisturistien määrä Virossa on vähentynyt, mutta ei merkittävästi.

Suomalaisten matkailijoiden määrä Virossa kasvoi vielä viime vuonna, mutta nyt talousongelmat ovat iskeneet myös matkailuun, ja tammi-kesäkuussa suomalaisturisteja tuli neljä prosenttia vähemmän kuin vastaavana aikana vuosi sitten.

Suomen alkoholiveron korotus saattaa jälleen lisätä turistien joukkoa, etenkin päivämatkoja loppuvuoden pyhien alla.

Tallinna yrittää lisätä talvituristien joukkoa parilla kampanjalla, jotka toteutetaan Venäjällä ja Pohjoismaissa.

Ulkomaisista turisteista noin puolet on suomalaisia

Viime vuonna Virossa kävi puolisentoista miljoonaa suomalaista. Melkein puolet heistä yöpyi Virossa. Loput olivat päivämatkoja ja vapaa-ajan risteilyjä, kumpiakin nelisensataatuhatta.

Erilaisten kyselyjen mukaan suomalaiset kuluttavat Virossa keskimäärin 200 euroa. Yhteisumma on niin suuri, että sillä on jo tärkeä merkitys Viron taloudelle. Viron ulkomaisista turisteista noin puolet on suomalaisia.

Talvi on perinteisesti hiljaista aikaa Vironkin turismissa.Siksi esimerkiksi Tallinna yrittää kampanjoimalla houkutella lisää turisteja Venäjältä ja Pohjoismaista ennen kaikkea joulun- ja uudenvuoden pyhien viettoon.

Venäläisturistien määrä Virossa kasvoi alkuvuodesta 13 prosenttia, mutta heitä käy yhä vain muutama kymmentuhatta vuodessa. Suomessa heidän määränsä on noin kymmenen kertaa suurempi.

Tallinnaan yritetään houkutella erityisesti 25-45-vuotiaita venäläisiä Pietarista ja Moskovasta viettämään uutta vuotta, ostamaan lahjoja jouluksi ja nauttimaan paikallisesta muun muassa vironvenäläisestä kulttuurista.

Venäläisten osuus Virossa yöpyvistä matkailijoista on ollut vain 2-3 prosenttia, mutta määrä on alkuvuodesta noussut jo yli kuuden prosentin.

Venäläisturistien Viron matkailua haittaavat selvästi valtioiden huonot suhteet ja Venäjän vihamielinen Viron vastainen propaganda.

Ensi vuoden odotetaan lisäävän matkailua

Mitään suurta ryntäystä Tallinnaan eivät alan asiantuntijat odota ainakaan vielä loppuvuodesta. Sen sijaan ensi ja seuraava vuosi voivat taas kasvattaa matkailijoiden määrää. Onhan Tallinna vuonna 2011 Euroopan kulttuuripääkaupunki.

Matkailu tuo Tallinnan kassaan arviolta viidesosan pääkaupungin verotuloista. Siksi onkin varsin ihmeellistä, ettei kaupunki saa kuriin yhtä ikuiselta vaikuttavaa ongelmaa, taksipalvelua.

Takseista ja moninkertaisia maksuja perivistä taksikuskeista tulee jatkuvasti valituksia. Kyse on ilmeisesti vain muutamasta kymmenestä satamissa, lentokentällä ja vanhassa kaupungissa asiakkaita kyttäävistä petollisista kuskeista, mutta he pilaavat helposti myös rehellisten taksien maineen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.