Turisti kuoli ja yksi loukkaantui kelkkaonnettomuudessa – erkanivat tuntemattomasta syystä

Yksi ihminen on kuollut ja yksi loukkaantunut moottorikelkkaonnettomuudessa Rovaniemellä.

Pelastuslaitoksen mukaan moottorikelkkasafarilla olleet, saman moottorikelkan kyydissä matkustaneet kelkkailijat erkanivat toistaiseksi tuntemattomasta syystä muusta ryhmästä ja heidän kelkkansa ajautui päin puuta.

Onnettomuudessa kuoli pelastuslaitoksen mukaan noin 30-vuotias nainen ja loukkaantui noin 50-vuotias mies. He olivat matkustaneet pelastuslaitoksen tietojen mukaan Suomeen Saksasta.

Onnettomuudessa kuollut ja loukkaantunut olivat moottorikelkkasafarilla noin kahdenkymmenen kelkan ryhmän mukana. Heidän kelkkansa ajoi ryhmän alkupäässä, pelastuslaitoksen mukaan jonossa viidentenä.

Onnettomuus tapahtui Vennivaarantiellä.  

– Moottorisafarien turvallisuus Suomessa on kuitenkin parantunut siitä, mitä se on aiemmin ollut, arvioi tuote- ja laitteistovalvonnan johtaja Tuiri Kerttula Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesista.  

Hänen mukaansa kelkalla ajamaan lähtevien opastus ja ohjeistus sekä kelkkasafarien järjestäjien koulutus ovat kehittyneet.

– Moottorikelkkaturmia sattuu silti yhä yllättävän paljon ja säännöllisesti. Tietysti Suomen olosuhteet voivat olla turisteille haasteelliset, Kerttula sanoi STT:lle.

Hän ei osannut ottaa kantaa siihen, antaako moottorikelkan ajajalta vaadittava T-luokan ajokortti riittävät valmiudet kelkan hallitsemiseen.

– Aika usein on varmaan kyse myös siitä, noudattaako kelkan ajaja niitä annettuja ohjeita.  

Kelkkasafarille lähtijät saavat siihen liittyvän ajokoulutuksen safarin aluksi. Aiempaa kokemusta lajista ei yleensä vaadita. 

Lue myös:

    Uusimmat