Mainos

Tuposopua etsitään huomisaamuun mennessä

Neuvotteluja tulopoliittisen kokonaisratkaisun saavuttamiseksi jatketaan parhaillaan Helsingin Etelärannassa. Työmarkkinaosapuolten tarkoituksena on edelleen saavuttaa neuvottelutulos huomisaamuun mennessä.
Järjestöt ovat varautuneet myös nopeampaan ratkaisuun. Vaikka työmarkkinajärjestöjen kesken on jo saavuttu laaja yksimielisyys monista työelämän uudistamiseen ja ammatillisen koulutukseen liittyvistä kysymyksistä, neuvotteluasetelmat keskeisten kiistakysymysten osalta ovat pysyneet entisellään.
Sekä palkansaaja- että työnantajajärjestöt ovat viime päivien neuvotteluista huolimatta pitäneet kiinni sopimustavoitteistaan.
Keskeisenä ongelmana on edelleen palkankorotusten rakenne ja taso. Haarukka palkansaajajärjestöjen ensi vuodelle vaatiman 3,8 prosentin ja työnantajien tarjoaman 1,8 prosentin välillä ei ole ainakaan julkisissa lausunnoissa ole kaventunut. Osapuolet ovat korostaneet, että sopimuksessa on kysymys kokonaisuudesta, jonka kaikki osatekijät on sovitettava yhteen, ennen kuin ratkaisuun voidaan päästä.
Auki olevia palkansaajapuolen vaatimuksia ovat edelleen mm. indeksiehdon ja ansiokehityslausekkeen sisällyttäminen sopimukseen, helatorstaiviikon lauantain vapaapäivä, tulos- ja voittopalkkioiden pelisäännöt, luottamusmiesten asema sekä työttömyysturvan taso. Neuvottelut keskeytettiin eilen iltapäivällä kahden tunnin kokouksen jälkeen, kun osapuolet katsoivat tarvitsevansa lisäaikaa palkkakysymysten selvittämiseksi.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.