Mainos

Tuponeuvottelut ohi tältä päivältä

Keskeisten työmarkkinajärjestöjen johtajat ovat päättäneet tupo-neuvottelut tältä päivältä.

Tuponeuvotteluja jatkettiin iltaan asti. Keskeisten työmarkkinajärjestöjen johtajat olivat koolla jo aamupäivällä ja jatkoivat neuvotteluja alkuiltaan saakka. Osapuolten näkökantoja soviteltiin myös useissa työryhmissä.

Neuvotteluja on käyty tiiviisti ja kiistoista huolimatta määrätietoisessa hengessä. Tavoitteena on pysyä asetetussa aikataulussa siten, että keskusjärjestöjen välinen neuvottelutulos olisi valmiina maanantaiaamuna. Kaikki palkansaajajärjestöt ovat kutsuneet hallituksensa koolle maanantaiaamuksi. Myös hallituksen keskeiset ministerit olivat koolla keskustelemassa valtiovallan osuudesta ratkaisun saavuttamiseksi.

Valtiosihteeri Raimo Sailakselle on annettu neuvotteluvaltuudet, joiden pohjalta hallitus voi tukea sopimuksen syntyä verohelpotuksilla ja työelämän kehittämiseen liittyvillä toimilla. Sailas osallistuu viikonlopun neuvotteluihin tarpeen mukaan. Verohelpotusten lisäksi valtiovallalta on toivottu tukea koulutukseen ja työelämässä jaksamista kohentaviin toimiin.

Huomenna tiukkaa

Valtiovaraiministeri Sauli Niinistö ei tyrmännyt työmarkkinajärjestöjen kaipaamaa noin neljän miljardin veroalea vuodelle 2002. Kiistaa käydään osapuolten välillä mm. siitä, tuleeko palkankorotusten osuuden olla palkansaajajärjestöjen vaatimalla tavalla verohelpotuksia selvästi suurempi. Tuporatkaisua työstetään koko lauantai, jolloin kokouksia aloitellaan ennen puoltapäivää. Kovimman neuvottelurutistuksen odotetaan jäävän sunnuntai-iltaan.

Neuvottelujen kulusta tai sisällöstä ei tässä vaiheessa haluttu kertoa. Neuvottelijat halusivat turvata työrauhansa mm. siten, että vielä lauantainakaan ei toimittajia ilmeisesti päästetä Etelärannan työnantajarakennuksen tiloihin.

Aluksi pöydällä on lähinnä työelämän uudistamiseen liittyviä kysymyksiä. Palkankorotuksia koskevat kiistat jäänevät sunnuntai-iltaan ja maanantain aamuyön tunteihin. Sunnuntaina on jo koolla myös osapuolten päättäviä elimiä. Ainakin STTK:n ja Akavan työvaliokunnat on kutsuttu koolle illalla kello 18.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.