Mainos

Tuponeuvottelut jatkuvat

Neuvottelut keskitetyn tulopoliittisen ratkaisun aikaasaamiseksi ovat jatkuneet jälleen tänään.

Keskeisten työmarkkinajärjestöjen johtajat olivat koolla Helsingin Etelärannassa, ja osapuolten näkökantoja sovitellaan myös useissa työryhmissä. Iltakymmeneen mennessä merkittävää edistystä oli saavutettu etenkin ns. työelämä- ja koulutusasioita pohtivissa työryhmissä.

Tavoitteena on pysyä asetetussa aikataulussa siten, että keskusjärjestöjen välinen neuvottelutulos olisi valmiina maanantaiaamuna. Huomiseen neuvottelupöytään jäävät mm. palkankorotukset, työaika sekä tulos- ja voittopalkkiot.

Tiedotussulku helpottaa sunnuntaina

Huomenna neuvotteluihin on osallistunut myös valtiosihteeri Raimo Sailas. Sailaksen on määrä sopia valtiovallan mahdollisista tukitoimista.

Hallitus aikoo tukea sopimuksen syntyä verohelpotuksilla ja työelämän kehittämiseen liittyvillä toimilla. Hallitukselta on tulossa esitys vuoden 2002 veroratkaisusta. Veronalennukset ovat tiettävästi yhteensä noin neljä miljardia markkaa mukaan lukien inflaatiotarkistus. Verohelpotusten lisäksi valtiovallalta on toivottu tukea koulutukseen ja työelämässä jaksamista kohentaviin toimiin.

Neuvottelujen kulusta tai sisällöstä ei ole haluttu kertoa neuvottelurauhan turvaamiseksi. Tiedotussulku helpottanee vasta sunnuntaina, jolloin myös toimittajat päästetään neuvottelupaikalle Helsingin Etelärantaan. Sunnuntaina on jo koolla myös osapuolten päättäviä elimiä. Ainakin palkansaajärjestöjen työvaliokunnat on kutsuttu koolle illalla kello 18.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.