Mainos

Tuponeuvotteluissa sopu

Tuponeuvotteluissa sopu ohjepalkoista 18.11.2002 08:55 Uutta tulosopimusta koskeva neuvottelutulos on syntynyt. Ohje- ja taulukkopalkkoja koskevassa kiistassa saatiin sopu. Neuvottelutuloksen allekirjoitusta odotetaan vielä.

Työmarkkinajärjestöjen keskusjärjestöjohtajat ovat päässeet sopuun ohje- ja taulukkopalkoista, joka oli neuvottelutuloksen viimeinen auki oleva asia. SAK:n hallitus käsittelee neuvottelutulosta kello 9.30 ja STTK:n työvaliokunta kello 11.

Neuvottelut keskitetyn tuloratkaisun synnyttämiseksi jatkuivat tänä aamuna. Neuvottelut keskeytyivät yöllä kahden aikaan. Järjestöt ovat varautuneet käsittelemään tilannetta aamupäivällä.

Neuvottelutulosta ei viime yönä saatu. Kannoksi kaskessa muodostuivat ohje- ja taulukkopalkkojen korottamisesta johtuvat erimielisyydet.

Eteläranta kympissä valot sammuivat viime yönä vähän ennen kahta.Tänä aamuna neuvotteluja on taas määrä jatkaa. Myös hallituksen talouspoliittinen valiokunta on varautunut kokoontumaan tänään päättämään tuloratkaisua tukevasta työllisyyspaketista ja veronalennuksista.

Sekä SAK että STTK pitivät työnantajan esitysta mahdottomana hyväksyä. Niiden mielestä se jopa tiukentaisi nykyisen sopimuksen palkkakehitystä. Teollisuus- ja palvelualojen liitossa katsotaan, että peruspalkat jäävät jälkeen muusta palkkakehityksestä.

Työnantaja epäilee kustannustason kohoavan ohjepalkkojen kautta sovittua suuremmaksi. Akava oli jo perjantaina valmis hyväksymään neuvottelutuloksen.

SAK:n hallitus ja STTK:n työvaliokunta kokoontuvat tänään käsittelemään tilannetta. Jos sopimus hyväksytään, kaksivuotisen tulosopimuksen kustannusvaikutus olisi ensimmäisenä vuonna 2,9 ja toisena vuonna 2,2 prosenttia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.