Mainos

Tuponeuvotteluille vihreää valoa

Työmarkkinoilla on odotettu tietoa tulopoliittisisten neuvottelujen kohtalosta. Lähes kuukauden jumissa ollut tupotilanne selkeni Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n hallituksen kokouksessa.

Syksyn työmarkkinaneuvotteluiden aloittaminen ratkesi tänään, kun Elinkeinoelämän keskusliitto EK ilmoitti olevansa valmis aloittamaan neuvottelut keskitetystä tulosopimuksesta. EK:n lähtökohtana ovat edelleen erittäin maltilliset yleiskorotukset ja yrityskohtaiset erät. EK pitää tärkeänä, että suomalaista työmarkkinakäytäntöä muutetaan aiempaa joustavampaan ja yrityskohtaisempaan suuntaan. Tämä on järjestön mielestä välttämätöntä, jotta työllisyysastetta voidaan nostaa samaan aikaan, kun kansainvälinen kilpailu kohtaa yrityksiä eri tavalla.

EK korosti kokouksen jälkeen, että työllisyyden ja palkansaajien ostovoiman kannalta saavutetaan paras tulos yhdistämällä maltilliset ja muodoltaan työllisyyttä edistävät palkankorotukset sekä tuloverojen kevennykset. Järjestö muistutti hallituksen luvanneen tuloratkaisun osaksi merkittävän tuloverojen alennuksen, jos palkkalinja on työllisyyttä ja suomalaisen työn kilpailukykyä tukeva.

Keskistetty sopimusmalli ei ole EK:n mielestä itsetarkoitus. Järjestö huomautti, että jos keskusjärjestöjen neuvotteluissa ei ole mahdollisuuksia saavuttaa työllisyyttä parantavaa sopimusta, neuvottelut siirtyvät liittotasolle.

Muut työmarkkinoiden keskusjärjestöt ovat jo aiemmin ilmoittaneet valmiutensa neuvottelujen aloittamiseen.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 27.10.2004)

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen odottaa vaikeita neuvotteluja.

(Seitsemän uutiset 27.10.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.