Mainos

Tupon suuri neuvottelukunta lykkäsi tapaamistaan

Työmarkkinajärjestöjen edustajista koostuva ns. suuri neuvottelukunta on lykännyt viikolla neuvottelujaan tulopoliittiseen kokonaisratkaisuun pääsemiseksi. Työmarkkinaosapuolet katsovat, ettei tuponeuvotteluissa ole vielä saatu aikaan riittävää edistymistä, jotta suurta neuvottelukuntaa olisi tarvetta kutsua koolle.

Neuvottelijat päättivät tänään siirtää ensi keskiviikoksi suunniteltua tapaamistaan seuraavaan keskiviikkoon. Suureen neuvottelukuntaan kuuluvat sekä työntekijä- että työnantajajärjestöjen pääneuvottelijat sekä valtio- ja kuntatyönantajien ja Kirkon sopimusvaltuuskunnan neuvottelijat.

Suuri neuvottelukunta on kokoontunut nyt käytävien tuponeuvotteluiden aikana vain kerran. Kaksi viikkoa sitten järjestetyn tapaamisen katsottiin avanneen tuponeuvottelut virallisesti. Tuponeuvotteluja käydään myös ns. pienessä neuvottelukunnassa, johon kuuluvat vain keskusjärjestöjen edustajat.

Ei edistystä Emu- puskurineuvotteluissa

Myöskään työmarkkinajärjestöjen välisissä neuvotteluissa Emu-puskureista ei ole saavutettu ratkaisevaa edistymistä. Puskureista neuvotteleva työryhmä oli koolla tänään, mutta kovin suuria odotuksia neuvotteluille ei asetettu.

Puskuri-työryhmä kokoontui myös perjantai-iltapäivänä sekä sunnuntai-iltana, mutta osapuolten mukaan neuvotteluissa on lähinnä pyritty kartoittamaan erilaisia vaihtoehtoja.

Työryhmä pyrkii löytämään rahastointimalleja, joiden avulla suhdannevaihteluista johtuvia taloudellisia häiriöitä voitaisiin tasoittaa Suomen liittyessä Euroopan talous- ja rahaliiton jäseneksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.