Mainos

Tupon piirissä 95 prosenttia palkansaajista

Keskitetty kaksivuotinen tulosopimus syntyi tänään. Allekirjoittaminen lykkääntyi useilla tunneilla, kun AKT:läisten satama-ahtaajien mukaantulosta tupoon kiisteltiin.

Tupo-ratkaisu

Työmarkkinaosapuolet allekirjoittivat kaksivuotisen tulosopimuksen päivällä Helsingin Etelärannassa. Sopu varmistui, kun Teollisuuden ja Työnantajain TT luopui vaatimuksestaan, jonka mukaan myös ahtaajien olisi tultava mukaan tuloratkaisuun.

Sopimuksen oli alunperin tarkoitus valmistua jo aamuyhdeksältä, mutta viime metreillä se juuttui Kotkan ja Haminan satamien muutamaa kymmentä ahtaajaa koskevaan työsopimusriitaan. Ahtaajilla on kuitenkin vielä vuoden ajan voimassaoleva työehtosopimus.

Tupon myötä palkat nousevat ensi vuoden helmikuun alussa noin kolme prosenttia ja vuonna 2002 noin kaksi prosenttia. Tupo-ratkaisu kattaa Akavan poisjäännistä huolimatta noin 95 prosenttia palkansaajista.

Yhdessä hallituksen veronkevennysten kanssa korotukset lisäävät palkansaajien ostovoimaa useilla sadoilla markoilla kuukaudessa. Veronmaksajien keskusjärjestön laskelmien mukaan keskituloinen suomalainen hyötyy heti ensi vuonna tuposta noin 500 markkaa kuukaudessa.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.