Mainos

Tupon liittotason kierroksesta odotetaan vaikeaa

Tuloratkaisun syntyminen ratkeaa liittotason sovellutusneuvotteluissa. Aikaa niihin on varattu kaksi viikkoa.

Matalapalkkalaoja edustavat liitot ovat pettyneitä eilen syntyneeseen tulosopimukseen. Tuloratkaisun syntyminen ratkeaa nyt liittotason sovellutusneuvotteluissa, joihin on varattu aikaa kaksi viikkoa. Liittokohtaisesta kierroksesta on tulossa monin paikoin vaikea.

Pitkän puserruksen jälkeen kokoon saatu 2,5-vuotinen sopimus sai välittömästi kiitokset palkansaajakeskusjärjestöiltä. Akavan, STTK:n ja SAK:n hallitukset suosittivat välittömästi, että jäsenliitot ottavat ratkaisun neuvottelujensa lähtökohdaksi.

- Tämä turvaa kohtuullisen hyvän ostovoiman suomalaisille palkansaajille kolmeksi vuodeksi eteenpäin. Sekä palkkaratkaisun, että siihen liittyvien varsin merkittävien veronkevennysten myötä, SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen arvioi.

Jäsenliitot eivät jaa Ihalaisen optimismia ja monen suuren liiton saaminen mukaan sopimukseen näyttää erittäin epävarmalta. Paperiliiton lähteminen mukaan Tupoon näytti poissuljetulta jo ennen neuvotteluja. Rakennusliitto irtisanoutui sopimuksesta välittömästi neuvottelujen jälkeen. Myöskään AKT ei ole sopimukseen tyytyväinen ja kaivelee jo lähtökuoppia.

Neuvottelutulokseen pettyi myös maan toiseksi suurin liitto, palvelualojen ammattiliitto PAM. PAM on Suomen toiseksi suurin ammattiliitto 200 000 jäsenellään. Liiton jäsenistä 80 prosenttia on naisia. Ennen neuvotteluja PAM piti naispalkkaeriä kynnyskysymyksenä liiton liittymiselle Tupoon.

Osan soraäänistä hiljensi halllituksen päätös tukea tulosopimusta 1,4 miljardin veronkevennyksillä. Hallitus kokoontuu jo aamupäivällä puimaan syntynyttä tulosopimusta.

(MTV3)

(Huomenta Suomen uutiset 30.11.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.