Mainos

Tupolev-lentokoneet vähenemässä Venäjänkin kentiltä

Venäjän perinteinen lentokonevalmistaja Tupolev on suurien haasteiden edessä. Venäjän suurimmat lentoyhtiöt pyrkivät asteittain siirtymään länsimaisiin Boeing-koneisiin venäläiskoneiden sijaan.

Venäjälle on myös perusteilla kokonaan uusi lentoyhtiö - sekin neuvottelee jo Boeingin kanssa. Venäjän valtio pyrkii kuitenkin suojelemaan Tupolevia omalla tukiohjelmalla.

Valtiolla alkaa kuitenkin olla vaikeuksia puolustaa samaan aikaan lentokonevalmistajiaan ja lentoyhtiöitään. Venäjän suurin lentoyhtiö Aeroflot aikoo modernisoida ilmettään luopumalla kokonaan venäläisistä Tupolev-koneista. Tilalle tulee amerikkalaisia Boeing-koneita.

Myös Venäjän toiseksi suurin lentoyhtiö Transaero on keskittynyt lähes yksinomaan Boeingiin. Nyt Transaero on kuitenkin lupautunut mukaan valtiolliseen hankkeeseen, jolla tuetaan Tupolevia.

- Transaero osallistuu valtion kehitysohjelmaan lentokoneteollisuuden hyväksi. Olemme Tupolev 214 -koneiden suurin tilaaja. Olemme tilanneet kymmenen sellaista konetta, Transaeron varatoimitusjohtaja Dmitri Stoljarov sanoo.

Tukiohjelmat ovat kannattavuudelle ongelmallisia - eikä vanhoilla lentoyhtiöillä mene muutenkaan hyvin. Aeroflot ilmoitti hiljattain irtisanovansa 2 000 työntekijää - ja huhujen mukaan edessä on vielä paljon enemmän potkuja. Yhtenä syynä ovat Venäjälläkin kehittyvät halpalentoyhtiöt.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.